Yhdistelmä näkymä Sisentämätön näkymä Puunäkymä
suositus JHS 165 postiosoitteista syytä korjata
Kun JHS 106 seuraavan kerran uudistetaan, lisätkää suositykseeen kansalaisten oikeus oman kuntansa mukaiseen, postiyrityksesta riippumattomaan postiosoitteeseen. Suomen Posti Oyj ei voi olla diktaattori, jolla on oikeus sanella ihmistin postiosoitteet omien jakelupisteidensä perusteella, kuten nykyisessä suosituksessa lukee:

Postinumeromuutosten käsittelystä ja päätöksen tekemisestä vastaa Suomen Posti Oyj (jäljempänä Posti).

Postiosoitteiden pitäisi olla postiyrityksestä riippumattomia, silla Suomen Posti Oyj on ainakin teoriassa yksi firma muitten joukossa. Jos jossain vaiheessa tulee muita postiyrityksiä, niin koko systeemi hajoaa käsiin, mikäli ne kaikki alkavat käyttää omien jakelupisteittensä mukaisia postiosoitteita. Minkä firman osoitteita silloin käytettäisiin esimerkiksi Väestörekistrikeskuksessa?

Syy miksi nykyinen systeemi ärsyttää henkilökohtaisesti minua on se, että Suomen Posti Oyj (tai mikä sen nimi nykyään lienee) on määrännyt omaksi postiosoitteekseni Utsjoentie XXXX, 99800 Ivalo, vaikka asuinpaikkani sijaitsee yli 100 km päässä Ivalosta ja eri kunnassa kuin Ivalo. Tämä on selkeästi myös turvallisuusriski.

Terveisin Juha Heinänen
Utsjoki
Flag Flag