Yhdistelmä näkymä Sisentämätön näkymä Puunäkymä
Aiheet [ Edellinen | Seuraava ]
Kustannusvastaavuus, liite 2
Liite2
(4) Sopimuskauden aikana toimittaja voi kalenterivuosittain muuttaa sopimuskauden aikana toistuvaismaksujen suuruutta todellista yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Näin voi tehdä kuitenkin vain siltä osin kuin toistuvaismaksujen suuruutta ei ole sovittu kiinteäksi. Korotus ei kuitenkaan voi ylittää 2 prosenttia. Mikäli tuotteiden ja palvelujen yleinen hintataso laskee, toimittajan on huomioitava tämä hinnoissa. Toimittajan on ilmoitettava tilaajalle toistuvaismaksun korottamisesta kirjallisesti vähintään 2 kuukautta ennen sen laskutuskauden alkamista, jona muutos tulee voimaan. Tilaajan niin vaatiessa toimittajan on esitettävä tilaajalle asianmukainen selvitys kustannusten kehityksestä.

Mikä idea on tässä 2% maksimissa. Eikö joku indekseistä kelpaisi paremmin tähän tarkoitukseen. On aika häijyä kun kustannukset nousevat huomattavasti, mutta sitten täältä löytyy rajoitin. Mitenkähän sitten kävisi, jos meilläkin toteutuisi 90-luvun vaihteen tilanne uudelleen tai kuten Islannissa nyt ?

Eikö ole yhteinen etu, että kk-maksut muuttuvat yleisen kustannustason mukaisesti eikä sopimusta tehdessä arvata tulevaa ?

Liikkuminen max. molempiin suuntiin johonkin sopivaan indeksiin sidottuna. Jos siitä haluaa poiketa, on perusteltava. Mutta mikä on katto ?
Flag Flag